Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar normal kapı kolu kabilinden olur.

Binalarda belirli standartlarda arazi alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın çıkış kapıları her vakit berrak, erişilebilir ve bol aydınlatılmış olmalıdır. Antrparantez, bu bapların bakımı ve muntazam olarak sınav edilmeleri gereklidir.

Yangın merdiveni kapkaloriın elbette açıldığını öğrenmek yangın anında bile kolaydır fakat elan öncesinde yangın ile ilgili tatbikatlarda bapnın elbette açıldığını benzemek gerekir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Pahal takdirde hem derunerideki insanın hem de panik halinde dâhileriye son giren insanın yaşamaının tehlikeye atılması kadar bir hava nazire konusu olmaktadır.

Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında nazarıitibar edilmesi müstelzim unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem Yangın Merdiveni Kapısı ustalıklevinin yitirilmemesi için hem de merdivenin sadece amacı muhtevain kullanılabilmesi karınin bu unsura dikkat edilmelidir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının kendiliğinden kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve dumanın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı pıtrakı yoğunya kapanmaktadır.

Yangın bapları insanların ve hayvanların meskenlerden autarı çıkmasını ve henüz azca kötü solumasını esenlar. İnsanlar yaman solumayı önemsiz kadar görebilir meğer yangınlardan en çok kişi kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kabilinden gazlar “yangın yamanı” solumaktan meydana geliyor.

Yangın gibi müstacel durumlarda içeriden rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma duvar sıfır bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini karıneriye hapseder.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve çalışmaaretler kullanılır.

Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve falmları ahenkli olarak konstrüksiyonlmalıdır. Kapının kalıplı çkızılışmasını getirmek kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden birlikteşenlerin durumu denetçi edilmeli ve icabında hizmet mimarilmalıdır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Report this wiki page